Αλεύρι Υπερτροφών


Αλευρι υπερτροφών σε γυάλινο σκεύος

Το σύμμικτο αλεύρι του τόπου μας με τις  ιδιαίτερες υπερ-τροφικές του ιδιότητες είναι η βάση της καθημερινής διατροφής  με τη λήψη όλων των αναγκαίων για τον οργανισμό μας πρωτεϊνών και μίγματος βιταμινών και μετάλλων .

Η συνταγή μας είναι ιδιαίτερα τοπική παραδοσιακή και ήδη από το περασμένο αιώνα το μείγμα των αλεύρων για τη παρασκευή του ξεχωριστού ψωμιού ήταν σαν ιεροτελεστία.

Παραδοσιακά το Ψωμί από το σύμμικτο αλεύρι μας γινόταν για τα μικρά παιδιά σαν δυναμωτικό της εποχής.

Σήμερα αποτελεί τη βάση της σωστής διατροφής για μικρούς και μεγάλους για ευεξία πνευματική διαύγεια και ενέργεια με τη μισή σχεδόν ποσότητα ψωμιού καθημερινά.

Το Αλεύρι Υπερτροφών περιέχει προϊόντα που παράγονται στα ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ (Περιέχει αλεύρι από σκληρό σιτάρι, δίκκοκο σιτάρι Ζέας, Ρεβίθι και καλαμπόκι)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Αλεύρι σκληρού σίτου

Πλούσιο σε άμυλο (υδατάνθρακας), το οποίο παρέχει ενέργεια στον οργανισμό για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις διάφορες δραστηριότητες.

Κυτταρίνη (υδατάνθρακες), η οποία είναι απαραίτητη για την καλή πέψη και καλή λειτουργία του εντέρου.

Φυτικές ίνες, οι οποίες μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Βιταμίνη Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτική δράση.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, νιασίνη), οι οποίες είναι υπεύθυνες για την καλή κατάσταση του νευρικού και πεπτικού συστήματος καθώς και για την καλή κατάσταση του δέρματος.

Αλεύρι Ζέας

 Η ζειά περιέχει ιδιαίτερους υδατάνθρακες, οι οποίοι είναι σημαντικοί παράγοντες για την πήξη του αίματος και την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού

Η περιεκτικότητα της ζέας σε πρωτεΐνη είναι περίπου 11,7.

Η μέση ολική περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι 16,85% υψηλότερη από το αλεύρι σκληρού σίτου (9,33

Τέλος, η ζέα εξαιρετική πηγή σε βιταμίνες του συμπλέγματος B.

Αλεύρι καλαμποκιού

πηγή βιταμινών Β1, Β5 και C, αλλά και άλλων πολύτιμων θρεπτικών συστατικών όπως οι φυτικές ίνες, το φολικό οξύ, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και ωφέλιμα για την υγεία πολυακόρεστα, αλλά και μονοακόρεστα, λιπαρά οξέα.

Η ευεργετική του επίδραση στην υγεία μας είναι σημαντική:

•Προστατεύει την καρδιά και καθαρίζει το πεπτικό σύστημα: το καλαμπόκι είναι πηγή διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην διόγκωση των τροφών και την αποφυγή της δυσκοιλιότητας, καθαρίζουν το έντερο, χαμηλώνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα.

•Αντικαρκινικό: το καλαμπόκι περιέχει βήτα-κρυπτοξανθίνη, μια καροτονοειδή ουσία με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που προστατεύει από τον καρκίνο των πνευμόνων.

•Περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη που προστατεύουν από τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας, της κυριότερης αιτία απώλειας όρασης στους ηλικιωμένους.

•Προλαβαίνει την αναιμία: η βιταμίνη Β12 και το φολικό οξύ προλαμβάνουν την αναιμία.

•Καθαρίζει το πεπτικό σύστημα:

•Βοηθάει στη μνήμη: πλούσιο σε θειαμίνη (Β1) ,το καλαμπόκι βοηθά στη καλή λειτουργία της μνήμης και πιθανόν στη μείωση της εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ.

•Καλό για το δέρμα: το λίπος του καλαμποκιού είναι πλούσιο σε λινολεϊκό οξύ που βοηθά στην καλή επιδερμίδα.

Αλεύρι Ρεβιθιού

Πηγή πρωτεΐνης, υδατανθράκων και φυτικών ινών με μηδενική περιεκτικότητα σε νάτριο, με αποτέλεσμα να αποτελούν ιδανική τροφή για άτομα που πάσχουν από υπέρταση. Επίσης, είναι πλούσια σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και βιταμίνες B και Ε.