Αλεύρι ΖΕΑΣ


Παραδοσιακό αλεύρι ολικής άλεσης

Το δίκοκκο σιτάρι “ΖΕΑ” καλλιεργείται και παράγεται στα “ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ.

Η ΖΕΑ είναι δημητριακό που περιέχει 40% μαγνήσιο επιπλέον των άλλων δημητριακών.Είναι σημαντική οχι μόνο για τις ίνες και τα μέταλλα που περιέχει αλλά κυρίως για το μαγνήσιο που ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού.

Αποκαλείται μαγνήτης της Ζωής.

Το ποσοστό του αμινοξέος λυσίνη (Lycin) που περιέχει είναι το συστατικό των πρωτεϊνών που αυξάνει την πεπτικότητα τους, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι το βασικό στοιχείο στην βιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου.

H ΖΕΑ περιέχει ιδιαίτερους υδατάνθρακες, οι οποίοι είναι σημαντικοί παράγοντες για την πήξη του αίματος και την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού

Η περιεκτικότητα της ζέας σε πρωτεΐνη είναι περίπου 11,7.

 Η μέση ολική περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι 16,85% υψηλότερη από το αλεύρι σκληρού σίτου (9,33

Τέλος, η ΖΕΑ είναι εξαιρετική πηγή σε βιταμίνες του συμπλέγματος B.